Recensie: Tot onze wegen scheiden

Dit boek is ondertussen uitgegeven. Ik heb via de Facebook pagina van Emma Anna dit verhaal mee gelezen.

Flaptekst

Wat als je gevangen zit in je eigen leven?
De eenentwintigjarige Ada woont al haar hele leven in het strenggelovige dorpje Breesden. Wanneer ze een paar weken voor haar huwelijk voor haar studie in Roosendaal moet zijn, ontmoet ze door omstandigheden de jongere Belen, zoon van een Griekse restauranteigenaar. Ze krijgt een baantje als serveerster aangeboden en hoewel ze weet dat haar ouders het nooit zouden goedkeuren, zegt ze ja.
Ada probeert krampachtig haar twee verschillende levens gescheiden te houden tot de grote dag. Vanaf dan zal ze de rol van plichtsgetrouwe echtgenote moeten spelen. Maar naarmate die dag dichterbij komt, trekt ze meer en meer naar Belen toe. Er ontstaat een oprechte en open vriendschap; iets wat ze nog nooit eerder heeft ervaren.
Ada begint te beseffen dat de waarden en normen die ze haar hele leven al met zich meedraagt door Belen in gevaar komen, maar hem en zijn vrije leven loslaten is niet gemakkelijk als ze diepere gevoelens voor hem krijgt. Kan ze een andere weg inslaan als ze tegelijkertijd bang is voor de mensen die haar zouden moeten beschermen?

Recensie

Op Facebook ben ik terecht gekomen in een besloten groep onder de naam “Meeleesgroep EmmaBooks“. Daar wordt door de auteur Emma Anna verhalen gedeeld en het eigentijdse New Adult verhaal “Tot onze wegen scheiden” heb ik helemaal mee gelezen.

Het verhaal bestaat uit 34 hoofdstukken en een epiloog. Het gaat over Ada, een jonge vrouw die in een erg strenge samenleving woont. Ada is uitgehuwelijkt en gaat bijna trouwen met Robert. Het is erg ongebruikelijk in hun situatie maar Ada doet een studie in een andere stad. Door geen geld te hebben voor een treinkaartje komt zij terecht in een Grieks restaurant. Daar leert zij Belen kennen. Ze werkt een uur voor geld om de trein te kunnen betalen. Al snel voelt Ada zich op haar gemak en wilt terug naar het restaurant om er vaker te werken.

Het is een verhaal waar alle emoties in voorbij komen. Omdat het toch over een ander soort samenleving gaat was ik heel benieuwd hoe dit beschreven zou worden. Maar het is een heel mooi verhaal geworden. Mocht je interesse hebben om dit ook te lezen? Vanaf september is dit boek verkrijgbaar.

Beoordeling
4/5
Boek Informatie
Kopen

Auteur:
Titel:
Genre:
Uitgever:
Pagina’s
:
Verschenen
:
ISBN Boek:
ISBN Ebook:

Emma Anna
Tot onze wegen scheiden
Roman
Dutch Venture Publishing
300
september 2020
9789492585578
9781393690016

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties