Recensie: Ontspoord

Auteur:
Titel:
Serie
:
Genre
:
Uitgever:
Verschenen:
Waardering:

Sara Sparkel
Ontspoord #1
Ontspoord
New Adult
Eigen beheer
juni 2020

3.5/5

Een tijdje heb ik Sara Sparkel geholpen met het proeflezen van haar boeken. Nu had zij Ontspoord herschreven en gevraagd of ik deze nogmaals wilde lezen. Dat heb ik gedaan en in mijn recensie vertel ik wat ik ervan vond.

Flaptekst

Mike Hunter is een dertigjarige meedogenloze huurmoordenaar die niets of niemand vreest. Als je op zijn lijst staat, is er geen ontkomen meer aan. Nog nooit heeft hij een aangenomen opdracht niet uitgevoerd.

Hij is hoogbegaafd en gewetenloos, een dodelijke combinatie waardoor hij een imperium van slechtheid heeft opgebouwd.

Alle mensen die hij moet liquideren zijn belangrijke mensen, maar zij niet. Ze is een onbelangrijk persoon, maar daar ligt hij niet van wakker. Het enige dat haar levend houdt is zijn nieuwsgierigheid naar haar. Kan hij zijn groeiende interesse in haar bedwingen, en zijn werk uitvoeren zoals hij altijd doet, of gaat hij zich overgeven aan zijn nieuwsgierigheid, en zijn grenzen uittesten?

Een grotere tegenpool dan de negentienjarige Jennifer Harmony bestaat er niet voor hem. Zelfs een mug doden vindt ze zielig en barbaars. Ze is een vegetarische, vrijgevochten dromer, die gelooft in het goede van de mensheid. Wanneer de twee hun wegen kruisen, verandert haar leven en de dromen die ze koesterde voorgoed. Maar dat geldt ook voor hem, hij denkt dat hij alles onder controle heeft, tot het te laat is.

Bereid je maar voor op een opwindend, spraakmakend en grensoverschrijdend verhaal.

Recensie

Vanaf het begin krijg je al een hekel aan Mike. Door wat hij doet, maar vooral door zijn karakter. Als je verder in het verhaal komt wordt het duidelijker waarom hij zo’n hufter is. En daardoor wordt de hekel minder. Bij Jennifer is het totaal tegenover gesteld. Bij haar krijg je een goed gevoel. Een lieve jonge vrouw, die veel heeft moeten doorstaan. En nu wordt haar leven ineens afgepakt.

Je komt makkelijk in het verhaal, het leest vlot en voor je het weer is het boek alweer uit. Mike krijgt de opdracht om Jennifer te doden. Dit doet hij echter niet en neemt haar mee naar zijn eiland. Ze delen een verleden samen waar Jennifer geen goede herinneringen aan heeft. Mike krijgt steeds meer gevoelens voor haar. Op een dag is het misschien wel te laat voor hem.

De cover vind ik mooi, alleen niet helemaal passen bij het verhaal. Het geeft net iets te veel weg van wat er komen gaat.

Wat mij opviel aan dit deel waren toch wel de kleine foutjes. Ook de Belgische woorden vond ik iets te veel aanwezig. Van sommige woorden weet ik niet wat ze betekenden, de meeste andere gelukkig wel. Dat stoorde mij toch wel het meest.

De schrijfstijl verder is fijn, het leest vlot en makkelijk weg. Niet te lange hoofdstukken en verteld vanuit beide personages.

Het einde maakt wel nieuwsgierig naar het volgende deel.

Conclusie

Ondanks dat het geen slecht verhaal is, geef ik dit boek maar 3,5 sterren. Door de herhalingen, schrijffouten en de woordkeuze soms merkte ik dat het boek mij niet helemaal kon raken zoals andere boeken. Dat vond ik jammer en ik hoop dat deel 2 mij meer zal raken.

Overtuigd?
Schaf dit boek dan aan
via onderstaande links.

Jouw beoordeling!

Bedankt voor het lezen. Beaming Face with Smiling Eyes on WhatsApp 2.20.198.15

Hoeveel sterren geef jij deze recensie?

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
(1 stemmen, gemiddeld: 4,00 van de 5)
Laden...
Sharing is caring!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties