Recensie: Nieuw SMS-bericht

Ik had nog nooit van Paige Toon gehoord maar ik zag dit boek voorbij komen op mijn werk en dacht van neem het mee en geeft het een kans.

Flaptekst

Lucy vertrekt van Londen naar Australië om de bruiloft van haar beste vriendin bij te wonen. In het vliegtuig, vlak voor het opstijgen, wil ze haar mobiele telefoon uitzetten als ze ziet, dat ze een sms-berichtje heeft ontvangen. Het is helaas niet van haar vriend James met wie ze samenwoont, maar van een onbekende vrouw, die beweert, dat zij de afgelopen maand vier keer met James naar bed is geweest. De vlucht duurt lang, erg lang. Tijdens een tussenstop in Singapore kan Lucy eindelijk bellen. James beweert, dat het een stomme grap van zijn vrienden is. Maar Lucy is allesbehalve gerustgesteld. En wanneer ze op de bruiloft in Sydney Nathan ontmoet, een sexy surfer, wil Lucy niet meer terug naar de andere kant van de wereld.

Recensie

Het boek begint meteen met de beruchte sms die Lucy ontvangt. Lucy heeft een lange reis voor zich en maakt zich behoorlijk druk om de sms. Door deze keuze om het boek mee te starten vind ik het meteen erg interessant en wil ik weten hoe dit gaat aflopen. De spanning wordt tijdens het bezoek van Lucy in Australië traag opgebouwd. In de omschrijving staat dat Lucy, Nathan pas op de bruiloft ontmoet. Dat is niet juist want ze ontmoeten elkaar al eerder. De verhalen rondom deze twee personen zijn leuk geschreven maar hadden nog wel meer uitgewerkt mogen worden.

Als Lucy eenmaal terug is in Londen gaat het verhaal soms traag en soms ineens te snel verder. De spanning die in het begin van het boek was komt pas op het laatste moment terug. Eigenlijk is het wel een beetje voorspelbaar wat er gaat gebeuren op het einde. De epiloog had van mij langer gemogen dan de paar zinnen die verwerkt zijn.

Beoordeling

Toch is het een leuk verhaal en vlot geschreven. Waardoor je makkelijk door het boek heen gaat. Met meer spanning en meer diepgang had het boek van mij een hogere score gekregen. Voor nu krijgt dit boek 3 sterren.

3/5
Boek Informatie

Auteur:
Titel:
Genre:
Uitgever:
Pagina’s
:
Verschenen
:
ISBN Boek:

Paige Toon
Nieuw SMS-bericht
Roman
The House of Books
304
2008
9789044334319

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties