Recensie: Niets is wat het lijkt

“Niets is wat het lijk” is als losstaand boek te lezen. Toch raad ik het aan om eerst de andere delen te lezen omdat daar personages van voorbij komen.

Flaptekst

De drieëntwintigjarige Zoë heeft een jarenlange relatie met Brian, maar ze leven langs elkaar heen. Wanneer hij vaker bij vrienden verblijft dan thuis is dat het begin van het einde. Toch houdt ze van Brian, ondanks het feit dat zijn passie voor haar is verdwenen.

Het weinige zelfvertrouwen van Zoë komt voort uit haar jeugd en nog altijd kleineert haar vader haar. Ook is ze onzeker over haar uiterlijk. Vroeger werd ze gepest om haar rode haar, maar wat de een lelijk vindt is voor een ander een ontzettende mooie verschijning.

Dean rijdt Zoë bijna aan doordat haar vlammende rode haren al zijn aandacht trekken. Na een eetdate en een sportief uitje groeit de aantrekkingskracht tussen hen. Zoë vindt hem leuk. Leuker dan leuk, en ze krijgt gevoelens voor Dean. De angst om gekwetst te worden, zeker na de intense breuk met Brian, houdt Zoë tegen om zich letterlijk bloot te geven aan Dean.

Niets is wat het lijkt, het vierde deel van de Blingg-serie, is een emotionele achtbaan over het loslaten van geliefden en onzekerheden overwinnen.

Recensie

Laat ik mijn recensie eens anders beginnen. Want wauw wat een mooi verhaal en weer een boek wat erg moeilijk weg te leggen is. Het verhaal van Zoë is erg aangrijpend en je leeft echt met haar mee. Haar onzekerheden en toch de drang om bij Brian te blijven terwijl ze weet dat hun liefde over is. Zoë leeft haar leven een beetje op de automatische piloot tot zij Dean tegenkomt. Hij brengt juist de afleiding die Zoë nodig heeft. Dean is beschreven als een ontzettende lieve man die echt alles voor Zoë over heeft.

Er zijn wat geheimen tussen de personages waardoor het soms spannend is hoe het verder zal gaan. Dat maakt dat je verder wilt lezen en hoopt op een prachtig einde. Het einde was voor mij best een schok en daardoor kan je niet anders dan meteen aan het (voorlopig?) laatste deel van de Blingg-serie te gaan beginnen.

Beoordeling
5/5
Boek Informatie
Kopen

Auteur:
Titel:
Serie
:
Genre
:
Uitgever:
Pagina’s
:
Verschenen
:
ISBN Boek:
ISBN Ebook:

Miranda Hillers
Niets is wat het lijkt
Blingg #4
New Adult
MH Books
310
december 2016
9789082580624
9789082580631

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties