Recensie: Liegbeest

Dit boek heb ik gelezen met de Hebban leesclub.

Flaptekst

Jochem Nijhoff is vermogend, drieënveertig, advocaat en een bal. Samen met zijn oud-jaargenoten van het Utrechts studentencorps verheugt hij zich op hun vijfde lustrum dat dit keer in zijn buitenhuis op de Veluwe gevierd wordt. Toch verloopt niet alles even feestelijk als gepland.Vlak voor het lustrum valt een van zijn studievrienden van zijn paard en komt te overlijden. De politietwijfelt over de doodsoorzaak en er volgt een onderzoek.

Kort daarna wordt Jochem met de dood bedreigd en krijgen ook de andere jaargenoten vreemde appjes waaruit blijkt dat iedereen het volgende slachtoffer kan zijn. Jochem geeft zijn secretaresse Roos de opdracht op zoek te gaan naar een betrouwbare poetsvrouw voor
zijn weekendfeestje. Een vrouw die de rotzooi vanhem en zijn vriendjes opruimt en tevens haar mond houdt.

Die vrouw is Hannah, een kennis van Roos. Hannah is gescheiden, bijna even oud als Roos en een alleenstaande moeder met een forse hypotheek. Jochem betaalt goed en Hannah kan het geld goed gebruiken.Bovendien kan ze zwijgen, heeft ze tegen Jochem
gezegd toen hij vertelde dat er tijdens het lustrum vaak herinneringen aan hun groentijd worden opgehaald.Maar spreekt Hannah de waarheid als ze zegt haar mond te houden?

En hoe oprecht is Roos naar haar werkgever? Hoe zit het met de leugens van Jochem en zijn vrienden als ze stuk voor stuk iets voor elkaar te verbergen hebben?

Niemand is eerlijk, iedereen liegt; iedereen heeft een reden om te liegen en Hannah nog het meest…

Recensie

Voor mij het eerste boek wat ik van Jet van Vuuren heb gelezen en het is zeker een schrijfster waar ik meer van zou willen lezen. Het proloog begon erg sterk waardoor je meteen verder wilde lezen.

Hannah wilt wraak nemen op wat er gebeurd is met haar broer Joost. Door het hele verhaal voor je mee genomen in haar gedachten gang. Ook komen Roos en Jochem voorbij. Ondanks dat het over meerdere personages gaat komen de andere personages niet echt aan het woord. Je ontdekt wel bepaalde dingen over hun maar naar mijn mening te weinig. Als ze eenmaal in het buitenhuis aanwezig zijn wordt het soms wat langdradig. Het einde is dan weer wel erg goed en spannend. Ook vallen dan alle puzzelstukjes in elkaar.

Conclusie

Zelf had ik het iets fijner gevonden als er werd duidelijk gemaakt vanuit welk personage je aan het lezen was. Heel soms waren Roos en Hannah zo gelijk dat je niet meteen door had wie aan het woord was. De verhalen rondom het buitenhuis hadden korter gekund. En ondanks dat het einde spannend was had dat weer wel wat langer mogen zijn. Omdat er geen halve sterren gegeven kan worden op Hebban heb ik het boek 3 sterren gegeven, anders waren het er 3.5 geweest.

3/5
Boek Informatie
Kopen

Auteur:
Titel:
Genre:
Uitgever:
Pagina’s
:
Verschenen
:
ISBN Boek:
ISBN Ebook:

Jet van Vuuren
Liegbeest
Spanning / Thriller
Karakter Uitgevers B.V.
304
januari 2019
9789045218717
9789045218816

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties