Recensie: Knuffel mij

Knuffel mij is het tweede boek wat ik las van Paige Toon. Doordat ik graag nog eens naar Australië zou willen, leek mij dit wel een goed excuus om mij voor even te verliezen in een boek wat zich afspeelt in Australië.

Flaptekst

De Engelse Lily is woest wanneer haar moeder Australische man en naar de andere kant van de wereld verhuisd. Lily moet mee naar Adelaide, ze kan nergens anders terecht. Gelukkig houdt ze van dieren en krijgt een baantje in een natuurpark. Daar werkt ook Ben, de koalaverzorger. Stoer, maar net zo knuffelig als zijn beestjes. Jammer dat Ben veel ouder is – en bijna getrouwd.
Tien jaar later woont Lily in Sydney. Haar verloofde Richard heeft haar zojuist een aanzoek gedaan. Maar plotseling komt Ben, de man die ooit haar kwetsbare tienerhart liet smelten, weer in haar leven. Lily moet een beslissing nemen die haar hart opnieuw zal breken – en ook dat van tenminste één van de mannen.

Verhaal & Personages

De eerste twaalf hoofdstukken gaan over Lily en haar tienerjaren in Australië. Je ontdekt in deze hoofdstukken hoe zij zich ontwikkeld in het natuurpark en haar vriendschappen met andere personages, waaronder Ben. Door manier van schrijven kreeg ik erg het idee dat je, je bevind op de plek waar het over gaat. Ook had ik erg met Lily te doen met alles wat zij mee maakte.

De overige hoofdstukken gaan over Lily als zij 26 is. Ondertussen verhuisd naar Sydney en een leuke man leren kennen. Als Lily ten huwelijk wordt gevraagd twijfelt zij. Haar gedachten gaan nog steeds naar Ben. Die zij ook per toeval tegenkomt. De verwarring die daarbij komt is ook goed beschreven. Ook nu weer leefde ik erg mee met Lily.

Boek & Schrijfstijl

Op basis van de cover zou ik het boek niet gekozen hebben. Die vind ik iets te simpel.

De schrijfstijl is erg prettig. Het leest makkelijk en vlot weg. Door de manier van schrijven voelde het alsof ik ook in Australië was.

Conclusie

Ondanks dat het voorspelbaar is dat Lily en Ben elkaar weer gaan tegen komen (door de flaptekst) ben je toch nieuwsgierig wanneer en hoe dit gaat gebeuren. Tot het einde blijft het spannend hoe dit zal gaan aflopen. Als het minder voorspelbaar was geweest had ik een hoger cijfer gegeven, voor nu een 3,5.

3.5/5
Boek Informatie

Auteur:
Titel:
Genre
:
Uitgever:
Pagina’s
:
Verschenen
:
ISBN Boek:

 

Paige Toon
Knuffel mij
Roman
The House of Books
384
juni 2012
9789044334425

Kopen
Jouw beoordeling!

Bedankt voor het lezen. Beaming Face with Smiling Eyes on WhatsApp 2.20.198.15

Hoeveel sterren geef jij deze recensie?

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
(Nog geen waarderingen)
Laden...
Sharing is caring!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties