Recensie: Enerverende escalatie

Door alle gebeurtenissen in december moest ik opnieuw beginnen met dit boek. Het was bijna uit maar ik was het gewoon kwijt. Nou vond ik het zeker geen straf om opnieuw te beginnen. Ik vond het lastig om deze recensie te schrijven zonder te veel spoilers te geven. Er is namelijk zoveel te vertellen. Toch hoop ik dat jullie mijn recensie met plezier lezen.

Flaptekst

CLEO
De jongen waar ik om gaf, deed er alles aan om mij een onaangenaam gevoel te geven. Lennox haalde het bloed onder mijn nagels vandaan. Ik kon er niet meer tegen en uiteindelijk ging ik compleet uit mijn dak door zijn narigheid. Sindsdien is er van wat er tussen ons was, niets meer over. Ik haat hem, maar op de een of andere manier gaat mijn hart alleen voor hem sneller slaan.

LENNOX
Verliefd worden op het zusje van mijn beste vriend is het beste, maar ook het slechtste wat me ooit is overkomen. Het zou verstandiger zijn geweest om toe te geven dat ik meer voor Cleo voelde dan dat ik liet merken. Want na vele confrontaties, woordenwisselingen en ruzies, was het onvermijdelijk dat ik haar diep zou kwetsen.En toch is zij het enige meisje dat ertoe doet.

Verhaal & Personages

Dit tweede deel gaat meteen verder waar het eerste deel gestopt was. Het is daarom toch wel aan te raden om meteen door te lezen. Zelf heb ik het laatste hoofdstuk van het vorige deel opnieuw gelezen om er weer in te komen.

Cleo gaat compleet door het lint door acties van Lennox. Haar gevoelens zijn erg tegenstrijdig. Ze weet niet meer of zij Lennox nu haat of juist niet. Door het verhaal heen leef je erg mee met haar. Ze probeert alles zo goed mogelijk te doen, maar helaas pakt dit soms verkeerd uit.

Lennox heeft geen goede band met zijn vader. Dat verklaard waarom Lennox bepaalde keuzes maakt. Hij maakt rot opmerkingen en zijn gedrag zou ik ook zeker afkeuren. Toch is het allemaal onzekerheid. Hij mist het om een goeie band met zijn vader te hebben. Ook Lennox is in strijd met zijn gevoelens. Dit komt mede door zijn vriendschap met Kian, de broer van Cleo.

Door dat de spanning in het begin meteen al wordt opgebouwd pakt het verhaal je snel.

'Dat heet de baard in de keel,' leg ik uit. 'Mannen hebben-' 'Nietes.' Al fronsend staart ze me via de spiegel aan. 'Hij doet zijn wangen scheren, die prikken. Hij heeft geen baard in zijn mond, Cleo.' Al zuchtend doet ze net alsof ze het beter weet. 'Daar zit een bal.'

Jinx (zusje van Lennox)
Boek & Schrijfstijl

De cover van het boek vind ik erg mooi gekozen. Het geeft goed weer hoe je Lennox zou zien. Nonchalant maar toch vol met emoties.

Het einde had ik totaal niet zien aankomen. Ik had andere dingen gedacht, gehoopt en misschien wel verwacht. Door dit einde ben ik alleen maar nieuwsgieriger geworden naar het laatste deel. Die gelukkig al verkrijgbaar is.

De schrijfstijl is weer erg fijn zoals we gewend zijn van Miranda. De hoofdstukken worden afwisselt geschreven vanuit beide personages. Ook zijn de hoofdstukken niet te lang waardoor het lastig is om te stoppen. Je wilt immers gewoon weten hoe het afloopt.

Conclusie

Een mooi verhaal met nog geen einde, want er is nog een deel drie. Er zijn korte hoofdstukken en heeft een fijne schrijfstijl. Door de juiste balans tussen drama, spanning, erotiek en humor wil je graag door lezen. Daarom raad ik dit boek ook zeker aan. Ik geef dit boek 5 sterren!

5/5
Boek Informatie

Auteur:
Titel:
Serie
:
Genre
:
Uitgever:
Pagina’s
:
Verschenen
:
ISBN Boek:
ISBN Ebook:

Miranda Hillers
Enerverende escalatie
Friends4Life #2
New Adult
MH Books
282
juni 2020
9789492792136
9789492792129

Jouw beoordeling!

Bedankt voor het lezen. Beaming Face with Smiling Eyes on WhatsApp 2.20.198.15

Hoeveel sterren geef jij deze recensie?

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
(Nog geen waarderingen)
Laden...
Sharing is caring!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties