Recensie: Een dag in december

Auteur:
Titel:
Genre:
Uitgever:
Pagina’s
:
Verschenen
:
Waardering:

Josie Silver
Een dag in december
Feelgood
Luitingh Sijthoff
416
Oktober 2019

5/5

Ik had dit boek begin december gereserveerd bij de bibliotheek omdat ik dacht dat het met de kerst te maken had. In januari kon ik het boek pas op halen. Gelukkig hadden meerdere mensen mij al verteld dat je dit boek altijd kan lezen omdat het geen kerst verhaal is.

Flaptekst

Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het leven is geen romantische film, toch? Maar dan, op een besneeuwde decemberdag, ziet ze vanuit de bus een jongen bij de halte van wie ze vóélt dat hij de ware is. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment… en dan rijdt de bus door.

Laurie denkt dat ze de jongen van de bushalte nooit meer zal tegenkomen. Maar een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar tijdens kerst voor aan de nieuwe liefde van haar leven. En dat is… de jongen die ze gezien heeft vanuit de bus.

Vastbesloten om hem te vergeten gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft? 

Recensie

Laurie is de hoofdpersonage in dit verhaal. Samen met Sarah, haar beste vriendin en huisgenoot, gaat zij een jaar lang opzoek naar DE busjongen. Laurie geeft het een beetje op en dan stelt Sarah haar nieuwe vriend voor tijdens de kerst. Er gaat een schok door Laurie heen, en vanaf dat moment weet ze dat ze Jack uit haar hoofd moet zetten. Laurie gaat verder met haar leven en ontmoet ook haar liefde, Oscar. Of blijft haar gedachten toch bij Jack?

Vanaf het begin zat ik meteen in het verhaal. De hoofdstukken zijn kort en nemen je mee over verschillende dagen, maanden en jaren. December is wel de belangrijkste maand van alle jaren. Deze komt dan ook steeds terug. Elk jaar begint Laurie met goede voornemens voor het nieuwe jaar. De hoofdstukken wisselen zich tussen Laurie en Jack af wat persoonlijk mijn voorkeur ook heeft.

Wat ik vooral mooi vond aan dit verhaal is dat het verspreidt is over 10 jaar. Waardoor je goed kan merken hoe mensen maar ook hoe het leven kan veranderen. In het begin was het wennen aan die sprongen die gemaakt werden. Op het einde kwam dat juist mooi bij elkaar.

De personages zijn goed uitgewerkt. Je leert ze goed kennen. Ook de personages van Sarah en Oscar. Het boek bevat alle aspecten die een feelgood nodig heeft waardoor het een compleet verhaal wordt.

Het einde vond ik prachtig geschreven. Eigenlijk wil je niet dat het stopt, ook al is het wel echt een afgerond verhaal.

Conclusie

Alsof het zo moest zijn lag er een pak sneeuw tijdens het lezen van dit boek. Ondanks dat het verhaal zich ook in andere maanden afspeelt hoort het er voor mij toch een beetje bij het verhaal. Een heerlijk feelgood verhaal wat alle aspecten bevat wat een feelgood nodig heeft. Het laatste stukje heb ik dan ook met kleine traantjes in mijn ogen gelezen, en dat gebeurd niet snel! Daarom krijgt Een dag in december van mij 5 sterren.

Overtuigd?
Schaf dit boek dan aan
via onderstaande links.

Jouw beoordeling!

Bedankt voor het lezen. Beaming Face with Smiling Eyes on WhatsApp 2.20.198.15

Hoeveel sterren geef jij deze recensie?

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
(Nog geen waarderingen)
Laden...
Sharing is caring!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties