Dag maart, Welkom april

Kringloop shoppen

Eindelijk mocht het weer, shoppen. Nou ben ik helemaal niet zo heel erg van het winkelen hoor, maar ik vond het wel erg fijn dat er weer wat meer mogelijkheden kwamen. Samen met een vriendin ben ik afgelopen maand verdeeld over twee dagen naar meerdere kringloopwinkel geweest. Dat was erg leuk en gezellig. Natuurlijk is het altijd maar de vraag wat je gaat vinden bij de kringloop. Toch ben ik steeds met wat dingen naar huis gegaan. Zoals wat glazen, een magnetron stomer, leuke hangers met teksten voor in huis en natuurlijk boeken. Ik doe dit jaar mee met een challange op Instagram, niet meer dan 25 boeken kopen. En om eerlijk te zijn was ik dat in de kringloop even vergeten. Grinning Face with Sweat on WhatsApp 2.20.206.24 Maar toch heb ik mij goed weten in te houden en heb ik maar 5 boeken gekocht. Op de foto’s zijn de boeken die ik heb aangeschaft.

Samen met Sven ben ik één keer op afspraak bij een kringloop winkel geweest. We zijn wel een paar keer bij ons oude werk geweest, wat ook een kringloopwinkel is. Daar heb ik voornamelijk spullen ingeleverd, en soms even gesnuffeld binnen. Ik hoop dat het binnenkort gewoon weer zonder afspraak mag, want dat scheelt toch wel.

Lees maand

Maart wat voor mij geen goede leesmaand. Ik had even wat andere dingen aan mijn hoofd waardoor het lezen er echt bij in schoot. Ik heb Een dag in december gelezen van Josie Silver, daar verschijnt binnenkort de recensie van. En met een leesclub via Instagram heb ik Licht camera liefde gelezen van Holly Smale. Dat boek kreeg ik via de uitgeverij Gottmer uitgevers, waar ik heel dankbaar voor was. Daar zal ook binnenkort een korte recensie over verschijnen.

Ik hoop dat april een betere leesmaand gaat worden. Als eerste staat het boek Hart van het beest van J.M. Anna op de planning. Dit boek heb ik gekregen om er een recensie over te schrijven. Ik ben bekend met J.M Anna als auteur dus ik ben heel benieuwd naar dit verhaal.

De Verraders

Via een reclame zag ik dat RTL met een nieuw programma ging komen, genaamd De Verraders. Het moest een beetje een nieuwe versie van Wie is de mol worden. WIDM kijk ik pas sinds 3 seizoenen maar vind ik toch erg leuk. Daarom wilde ik dit programma ook een kans geven. Zelf kijk ik het via Videoland en heb ik nu de eerste 2 afleveringen gezien. Op zich vind ik het best een leuk concept. Alleen ik had een beetje gehoopt dat je net als WIDM, je kon mee spelen en dus ook kon gaan raden wie de verraders zijn. Dat is dus niet het geval, deze werden in de eerste aflevering al bekend gemaakt.

Van wat ik nu weet krijgen de kandidaten elke aflevering een opdracht die zij moeten uitvoeren. Daar kan een schild verdient worden. Dat betekend dat de verraders die getrouwe in de nacht niet kan vermoorden. Alleen kan dat schild alsnog niks betekenen omdat er eerst nog iemand aan de ronde tafel weg gestuurd wordt. Het is natuurlijk de bedoeling dat de getrouwen de verraders proberen te ontdekken en weg te sturen. Daar ga ik verder niks over schrijven, want ik wil geen spoilers geven.

Van wat ik tot toe gezien heb is het leuk en soms ook wel spannend, want die is er in de nacht vermoord door de verraders. Toch hoop ik dat RTL wat meer gaat inspelen op wat de kijkers leuk vinden, en dat is meer actief mee spelen. Dat had ik al vaker voorbij zien komen.

Fotografie #2

Op 9 maart reden Sven en ik naar de kinderboerderij om bloembollen te brengen, toen we ineens ooievaars heel dichtbij zagen staan. Ondanks dat ik ooievaars als best vaak heb gezien in een dierentuin is het toch heel anders zo in het wild. Ik wilde niet te dichtbij komen maar het is toch gelukt om ze op de foto te zetten. Er kwam een man met voer en alle vogels gingen daar natuurlijk op af. Eigenlijk is dat niet goed, maar ja, het gebeurd nu eenmaal.

We besloten de auto te laten staan en lopend naar de kinderboerderij te lopen. Zij verzamelen uitgebloeide bloembollen in om deze weer in het bos te gaan planten. Dat vind ik een goed initiatief waardoor wij onze uitgebloeide bloembollen ook wilde brengen. Als je voorbij de molen loopt (zie vorige foto links) dan loop je langs een groot weiland waar herten staan. Meestal staan ze helemaal achterin het veld, alleen dit keer niet! Alsof ze wisten dat ik ze graag even wilde bekijken. Er was zelfs een hert heel nieuwsgierig die best dichtbij kwam en ook recht in de camera keek. Erg leuk. Beaming Face with Smiling Eyes on WhatsApp 2.20.206.24

Helaas werd het slechter weer en besloten we terug te gaan naar de auto. Anders had ik graag nog een rondje door het bos gelopen. Ook omdat de Schotse Hooglanders weer op hun eigen grote veld stonden. Daar kun je ook doorheen lopen. Wie weet kan ik die binnenkort weer eens op de foto zetten.

En toen werd het ineens lente einde van de maand. Bij mijn schoonmoeder in de tuin staat een struik die helemaal vol zat met lieveheersbeestjes. Daarom nog twee foto’s van deze mooie diertjes. Helaas duurt dit mooie weer maar heel kort. Daarna komt er veel regen aan. Toch hoop ik dat de lente snel doorbreekt. Want ik merk dat ik er toch echt wel behoefte aan heb ondertussen.

Win acties

Er zijn vaak hele leuke win acties op Instagram en Facebook. Voornamelijk voor boeken heb ik het dan over. Helaas zijn er mensen vooral op Instagram actief om neppe profielen aan te maken en zich voor doen als de persoon die een win actie heeft. Je krijgt dan te horen dat je gewonnen hebt maar het zijn oplichters! Er wordt namelijk om bepaalde gegevens gevraagd, zoals je bank gegevens. Zelf had ik dat nog niet mee gemaakt, tot kort geleden. Alleen voor mij was het op Facebook. Een boekenpagina die “samen werkte” met een uitgeverij en een hele stapel boeken verloot. Die had ik gewonnen, maar ik zag al snel dat veel mensen die stapel hadden gewonnen. Dat vond ik al een beetje raar. Door de andere berichten te lezen kwam ik er gelukkig op tijd achter dat het om oplichting ging en heb ik er verder niks mee gedaan. Nou zou ik bij een win actie sowieso al nooit mijn bank gegevens geven, want die hebben ze helemaal niet nodig. Dus ja, ik doe nu ook niet meer zomaar mee met een win actie. Alleen als ik weet dat het een echt profiel is.

Ook had ik ergens anders nog een boek gewonnen, die was wel via Instagram. Dat was al even geleden en omdat mij dat via Facebook overkwam heb ik de hoofd uitgeverij een bericht gestuurd met de vraag of dat account wel echt is. Dat blijkt een echt account te zijn maar ondertussen zijn we 2 weken verder en heb ik nog steeds de boeken niet ontvangen. Daarom heb ik ook besloten om er niet meer naar te gaan vragen. Natuurlijk is het super gaaf om iets te winnen, zeker als het allemaal goed zit. Maar ik wil met dit stukje toch aangeven dat je erg moet oppassen. Check altijd of het om een echt profiel/persoon/uitgeverij gaat. En vul nergens zomaar je bank gegevens in!

Bedankt weer voor het lezen van deze blog en tot volgende maand weer! Hugging Face on WhatsApp 2.20.206.24

Hoeveel sterren geef jij deze blog? Smiling Face with Smiling Eyes on WhatsApp 2.20.206.24

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
(1 stemmen, gemiddeld: 4,00 van de 5)
Laden...
Sharing is caring!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties