Dag januari, Welkom februari

Een nieuw idee! Dag/Hallo blogs. Dat zijn maandelijkse blogs die elke eerste van de maand terug zullen komen. In deze eerste persoonlijke blog vertel ik jullie over de maand januari. Maar eerst blikken we even terug naar de feestdagen van 2020. Veel lees plezier.

Feestdagen

De feestdagen van 2020 waren anders dan anders. Voor iedereen natuurlijk, voornamelijk door de lockdown. Mijn feestdagen waren dit jaar helemaal anders.

In 2020 heb ik een relatie gekregen met Sven. Ineens moest er gepuzzeld worden op welke dagen we waar kerst zouden gaan vieren. Er waren al wat afspraken maar dat verliep totaal anders door de lockdown maar ook door het overlijden van de opa van Sven. De begrafenis was voor de kerstdagen. Een erg mooie uitvaart. Het werden feestdagen met verdriet maar ook met geluk.

Op kerstavond zijn Sven en ik bij mijn ouders gaan eten. Niks speciaals, gewoon lekker simpel. We hadden besloten om geen cadeautjes te doen dit jaar. Na het eten hebben we nog gezellig gekletst en dat was de eerste feestdag.

Eerste kerstdag kwam mijn schoonmoeder bij mij en Sven eten. We hadden gekozen voor een soort van gourmet, alleen dan van de plaat. Ook nu hadden we gekozen om geen cadeautjes te doen. Toch had Sven een doosje chocolade gehaald voor zijn moeder. Wij kregen een amaryllis van haar. De makkelijkste bloem die je kan hebben. Grinning Face with Sweat on WhatsApp 2.20.206.24 Het werd een gezellige avond.

Tweede kerstdag zijn Sven en ik naar zijn vader en vriendin gegaan om daar te eten. Ook nu hadden we alleen een doosje chocolade mee genomen als een soort van cadeautje. Er werd veel gesproken over de uitvaart van opa en andere dingen. Er was genoeg te eten. Rollade uit de oven, aardappelgratin en sugar snaps. Erg lekker allemaal. Na het eten kwam er ook nog genoeg ijs op tafel. Rolling on the Floor Laughing on WhatsApp 2.20.206.24 Ik heb echt te veel gegeten. Ondanks de schaduw van verdriet was het toch een gezellige avond.

Op 27 december hadden wij een extra feestdag. Dat is de dag dat mijn moeder jarig is. Zij wilde dit (zoals alle jaren) niet vieren. Toch zijn we langs gegaan en hebben we lekker toastjes gegeten samen.

Toen brak oud & nieuw aan. Oudjaarsdag voelde voor mij niet als het laatste dag van het jaar. Dat kwam omdat het gewoon echt heel stil was op straat. We waren bij Sven thuis tot een uur of 21:00. Daarna zijn we naar zijn moeder gegaan. Daar zijn we gebleven tot ongeveer 1:00 uur. Het was een jaarwisseling, maar het voelde totaal niet zo. Ik heb 1 hele mooie pot gezien en dat was het. Ondanks dat ik niks zelf met vuurwerk heb, vind ik toch dat het er wel bij hoort met de jaarwisseling. Nieuwjaarsdag zijn we bij mijn ouders langs geweest. Daar hebben we (weer) wat toastjes gegeten.

Dit was een overzicht van mijn feestdagen. Het waren rare dagen met een schaduw randje eraan. Toch heb ik het voornamelijk als gezellig ervaren.

The Voice of Holland

Ik volg The Voice of Holland (TVOH) al vanaf het eerste seizoen. Zelf kan ik niet zingen maar kan wel heel erg genieten van muziek. Dit seizoen kwam het toevallig zo dat ik het samen met mijn schoonmoeder ging kijken. Ene keer bij mij thuis, andere keer bij Sven thuis. Sven vind er totaal niks aan, maar kijkt wel mee. Helaas door de avondklok die er nu is, kunnen mijn schoonmoeder en ik niet meer samen kijken. Tenminste niet meer meteen op tv. Tot die tijd gaan we het op een andere dag in de middag terug kijken. We hebben op de avond voordat de avondklok in ging bij haar thuis gekeken. Sven hoefde nu niet mee te kijken omdat er nu ook maar 1 persoon op bezoek mag. Daarom was ik alleen gegaan.

Hopelijk is de avondklok opgeheven tegen de tijd dat de live shows er zijn. Want dat wil ik toch echt live kijken. Anders hoor/lees je overal wat er gebeurd is. En dat zou ik jammer vinden.

Er zijn ook wijzigingen in de show, heb ik begrepen. Ben heel benieuwd hoe ze dat uitwerken. Of dat het alleen om de veranderingen bij de Battle’s gaat. Toch mis ik wel TVOH van het begin. Dat er zoveel deelnemers mee gingen naar de live shows en door de kijkers dan gestemd werd wie er naar huis moest. Dat is nog steeds zo maar er gaan minder deelnemers mee naar de live shows en daardoor duren die live shows veel korter. Afwachten maar wat RTL dit jaar in petto hebben voor ons. Smiling Face with Smiling Eyes on WhatsApp 2.20.206.24

Sneeuw

Zaterdag 16 januari was het eindelijk zover! Sneeuw! Snowflake on WhatsApp 2.20.206.24 Dat was lang geleden zeg. In de middag ben ik eerst bij een vriendin langs geweest. Op de heenweg begon het wel al te sneeuwen maar ja, we dachten natuurlijk dat het niet bleef liggen. Dat gebeurde toch wel. Gelukkig kwam ik gewoon weer veilig thuis. (bij mijn tweede huis) In de avond na het eten stelde Sven voor om nog even te gaan wandelen buiten. Want ja, nu lag er nog sneeuw en wie weet was het de volgende dag wel weg. Eerst hebben we een stukje gelopen. Er waren al sneeuwpoppen gebouwd en op sommige plekken was de sneeuw al bijna weg. Maar gelukkig waren er nog vele mooie stoepen bedekt met een dikke laag sneeuw. Het is voor mij jaren geleden, maar Sven en ik gingen een sneeuwballen gevecht doen. Rolling on the Floor Laughing on WhatsApp 2.20.206.24 Dat was leuk maar ook koud. Cold Face on WhatsApp 2.20.206.24 Dus daarna maar snel naar binnen gegaan om op te warmen met een warme chocolade melk. Beaming Face with Smiling Eyes on WhatsApp 2.20.206.24

Mijn lieve mannetje verstopt achter zijn auto. Toch had ik hem door, dus toen ging hij maar staan voor de foto.
Ik had I ❤️ you op de auto getekend. Sven voegde daar onze letters aan toe. Nog steeds is die tekst op de motorkap te zien. 😂
Woonservice

Mensen die hier niet uit de buurt komen, zullen de Woonservice niet kennen. De Woonservice is een organisatie waar je, je kan inschrijven als je op zoekt bent naar een sociale huurwoning. Ik zal jullie verder niet vermoeien met hoe alles daar precies geregeld is.

Wat ik kwijt wil is dat wij op dit moment echt tussen wal en schip vallen. Sven staat al bijna 11 jaar ingeschreven. Sinds halverwege vorig jaar sta ik bij hem bijgeschreven. Ergens in December is er weer een inkomen check geweest en toen kwam er dus uit dat wij geen limiet van huur meer hebben. Leuk dachten wij, dan hebben wij meer mogelijkheden om ergens op te reageren. Nou niet dus.

Waar we eerst steeds op nummer 1 kwamen (wat niet was wat wij wilden, andere stad en kleine woningen, maar dat ter zijde) staan we nu ineens helemaal achteraan op de lijst. Huizen met een wat hogere prijs, daar komen wij ook niet voor in aanmerking. Omdat daar vaak weer bepaalde eisen aan verbonden zijn. En dat kan soms best frustrerend zijn.

Op dit moment wisselen we elke week van huis. Dat lijkt soms een hele verhuizing met alle spullen die we moeten/willen mee nemen. Grinning Face with Sweat on WhatsApp 2.20.206.24 Dat is voor nu niet erg, maar we willen toch heel graag een huisje van ons samen. We zouden in mijn huis kunnen gaan samen wonen, en dat is ook zeker voor later een optie, toch is mijn wens om samen met een nieuw huisje te beginnen wat dan ook echt van ons is.

Hopelijk komt er snel een stijging in de lijst. Tot die tijd moeten we het doen met wat het is.

Lockdown

Er wordt vast al genoeg over geschreven en gezegd. Toch wil ik er ook nog iets over zeggen. Want kort geleden braken er rellen uit. Ook hier in Haarlem. Het was gelukkig niet in mijn wijk. En op dat moment waren Sven en ik in zijn huis. Toch heb ik de beelden gezien en dat was behoorlijk ernstig. Dan druk ik mij nog zacht uit. Ik heb ook totaal geen respect voor die mensen. Ze zouden allemaal zwaar berecht moeten worden. Toen wij een paar dagen erna met de auto door Haarlem reden zagen we op zoveel plekken dat de bushokjes maar ook telefooncellen kapot waren. Overal glas! Het werd uit eindelijk rellen om het rellen. Zo jammer weer.

Want ik ben ook niet blij met deze lockdown of met de avondklok. Maar we moeten dit nu eenmaal even uitzitten tot het beter gaat. Dan zullen we beetje bij beetje steeds meer kunnen. En naar die tijd kijk ik ook zeker uit. Dat kan nu weer langer gaan duren door die relschoppers. Zo jammer dat die mensen het moeten verpesten voor de mensen die zich wel netjes aan alle regels houdt.

Ik hoop dat we tijdens de persconferentie iets van positiefs te horen krijgen. Het hoeft nog niet veel zijn, maar dat we wel kunnen gaan uitkijken naar een betere toekomst.

Bedankt voor het lezen van mijn eerste maandelijkse blog. Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Grinning Face with Smiling Eyes on WhatsApp 2.20.206.24 Is er iets wat jullie van mij willen weten, dan hoor ik dat natuurlijk ook graag. Tot volgende maand weer! Hugging Face on WhatsApp 2.20.206.24

Hoeveel sterren geef jij deze blog?

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
(1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...
Sharing is caring!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties