Dag februari, Welkom maart

De maand februari is voorbij gevlogen. En daarom is het weer tijd voor een nieuwe blog.

Valentijnsdag

In februari is het natuurlijk altijd tijd voor Valentijnsdag. Nou heb ik hier zelf eigenlijk niet zo heel veel mee. Vind het vooral commercieel gedoe. Alles is ineens super duur en je moet maar wat voor elkaar kopen. Gelukkig denkt Sven er het zelfde over als ik. Daarbij verwent hij mij vaak genoeg met een bosje bloemen of iets anders liefs. Zo nu ook, een paar dagen voor Valentijnsdag had hij een bosje roosjes gekocht met lekkere chocolade erbij.

Nou is het wel zo dat de 14e van de maand ook nog eens onze datum is. Over 2 maanden zijn wij een jaar samen. Dat lijkt misschien nog erg kort voor vele mensen maar door de corona hebben wij elkaar erg goed leren kennen. Want ja, we zitten toch de hele dag bij elkaar. Wij hebben Valentijnsdag “gevierd” met een gezellige avondmaal.

Leeslijst

Ik ben maar eens begonnen met mijn leeslijst (TBR) uit te zoeken. Want jeetje, die staat echt super vol. Grinning Face with Sweat on WhatsApp 2.20.206.24 En er komt steeds meer bij. Daarom heb ik nu de keuze gemaakt om alles nog eens na te gaan, om te kijken welke boeken ik echt heel graag wil lezen. Sommige stonden er op als aanraden of was een misschien. Die boeken heb ik verwijderd. Maar toch blijft de lijst erg lang. See-No-Evil Monkey on WhatsApp 2.20.206.24 Wat ik nu probeer te doen is naast een boek lezen (fysiek of ebook) om een boek te luisteren. Dat lukt gelukkig ook goed tussendoor. Daarom ben ik ook erg blij met de online bibliotheek.

Mocht je willen weten welke boeken in allemaal nog wil lezen? Dan kun je dat bekijken op mijn Hebban account.

Married at first sight

Kijk jij dit programma? En heb je het nog niet helemaal bekeken? Lees dan niet verder! Want er kunnen spoilers in zitten.

Alweer het zesde seizoen wat van start was gegaan. Je kon het via RTL4 volgen maar ik keek natuurlijk vooruit via Videoland. Tot mijn verbazing waren er dit jaar 6 koppels. Ondanks dat ik zelf niet echt vertrouwen heb in de wetenschap, vond ik er wel wat leuke koppels tussen zitten. Samen met Sven keek ik toch elke weer uit naar een nieuwe aflevering. Wat ik jammer vond is dat het concept toch weer veranderd is. Het lijkt steeds korter te worden, terwijl dit qua afleveringen niet zo is. Het koppelsweekend daarin tegen vond ik wel een leuke toevoeging.

Van de stellen waarvan ik dacht dat die wel echt bij elkaar zouden passen (nou dat had ik goed mis) en getrouwd zouden blijven, was niet veel over. En het stel waarvan ik dacht dat het niks zou worden zijn juist nog steeds getrouwd. Grinning Face with Sweat on WhatsApp 2.20.206.24 Zo zie je maar dat de wetenschap het niet altijd bij het juiste eind heeft. Winking Face on WhatsApp 2.20.206.24

Zo’n 4 jaar geleden had ik voor de grap geroepen “Als het volgend jaar weer komt, dan geef ik mijzelf op” maar dat heb ik nooit gedaan. Daar had ik het lef ook helemaal niet voor. See-No-Evil Monkey on WhatsApp 2.20.206.24 Als je al een tijdje single bent dan zou dit zeker een uitkomst kunnen zijn. Al zou ik er vanuit gaan dat het in een flop afloopt. Cijfers kunnen kloppen, maar ieder mens is anders en daar kan geen wetenschap tegenop. Gelukkig heb ik mijn liefde gevonden zonder dat daar iets van TV voor nodig was.

Sneeuw #2

Zo is er in geen jaren sneeuw gevallen. En  zo was het in korte tijd ineens twee keer achter elkaar. De tweede keer was het ook echt veel en bleef het een stuk langer liggen. Bijna een week konden we ervan genieten. Ondanks dat ik de sneeuw leuk vind, ben ik ook altijd weer blij als het weg is. Want ja, die zooi wat daarna komt vind ik altijd minder. De gladheid en blubber. Maar goed, dat mocht de pret niet drukken. Helaas was de sneeuw dit keer niet dik genoeg om er sneeuwballen of een sneeuwpop van te maken. Hier bij ons dan.

Toen het begon te sneeuwen waren Sven en ik nog bij mij thuis. We zouden eigenlijk die zondag naar hem toe gaan, maar ik wilde het toch even afwachten. Uit eindelijk zijn wij dinsdag naar zijn huis gegaan. Op de grote weg was het goed te doen, maar hier in de kleine straatjes was er amper doorheen te komen. Gelukkig waren we veilig over gekomen. Sven heeft een eigen parkeerplaats. Door de sneeuwschuivers lag de stoep helemaal vol en moesten we eerst de sneeuw een beetje weg halen om op onze plek te komen. Face with Tears of Joy on WhatsApp 2.20.206.24 Gelukkig heeft zijn moeder een sneeuwschep en kwam zij even langs om het vrij te maken. Net optijd, want de volgende dag was het zo koud dat het allemaal was gaan opvriezen en echt 1 blok ijs was.

Op vrijdag was Sven ook het ijs nog opgegaan. Hij wilde wel schaatsen en gelukkig had hij die ook. Ik kan het totaal niet, dus ben ik samen met mijn schoonmoeder een stukje rondom het ijs gaan lopen, om warm te blijven. Het was redelijk druk, maar gelukkig was er goed afstand te houden. Na het schaatsen hebben we nog een stukje gewandeld in het bos.

De wind was erg koud maar het was wel even lekker om weer te wandelen. Want dat had ik toch wel even gemist door de sneeuw en kou. De foto’s hierboven zijn gemaakt bij het Groendendaalse bos in Heemstede. Daar lopen wij wel vaker.

Het weekend was er geen plekje meer over op het ijs. Sven wilde eerst nog wel gaan schaatsen maar het was echt overal veel te druk. Jammer omdat je nu toch geen risico wilt nemen.

Fotografie

Na ruim een week sneeuw was het de week erna ineens lente weer. Dat verschil was echt zo groot. Grinning Face with Sweat on WhatsApp 2.20.206.24 Toch ben ik wel blij dat de lente weer begint. Want zoals ik hierboven al zei miste ik het wandelen toch wel. Ik ben geen sportief iemand, maar ik probeer wel minimaal 2x in de week een stuk te wandelen. Hoelang ik dan wandel verschilt een beetje met waar we gaan wandelen. In de buurt is het vaak gewoon even een kort rondje. Als we naar het bos of het strand gaan dan is het vaak wel minimaal een uur. Ik kan erg genieten van de natuur.

Ook vind ik het erg leuk om dan foto’s te maken. Daar ben ik niet perse heel goed in, het is gewoon een hobby. Ik probeer nu ongeveer een jaar om bloemen op de foto te zetten. Dat lukt redelijk. Dieren, en dan vooral insecten zijn interessant om op de foto te zetten. Al zitten ze natuurlijk nooit stil. Face with Tears of Joy on WhatsApp 2.20.206.24 Hieronder deel ik een paar van mijn laatste foto’s. Je kan erop klikken om ze te vergroten. Smiling Face with Smiling Eyes on WhatsApp 2.20.206.24

Sneeuwklokjes
Krokus
Boerenkrokus

De eerste 3 foto’s zijn genomen in het Bennebroekbos. Foto 4 en 5 is aan het water ergens in Heemstede. Als je goed kijkt naar de 4de foto zie je een zweefvlieg bij de bloem. De laatste foto is genomen bij de Molenplas. Daar waren maar liefst 14 zwanen op het water. Smiling Face with Hearts on WhatsApp 2.20.206.24 Ik vind zwanen echt prachtige dieren. Al probeer ik er nooit te dichtbij in de buurt te komen. Dieren in de natuur moet je zoveel mogelijk met rust laten. Smiling Face with Smiling Eyes on WhatsApp 2.20.206.24

Ik hoop vaker foto’s te kunnen gaan delen nu de natuur weer wat groener en kleurrijker wordt. Mijn wens is toch wel om ooit weer eens een mooie camera te kopen om dit soort prachtige foto’s te kunnen maken.

Bedankt weer voor het lezen van deze blog en tot volgende maand weer! Hugging Face on WhatsApp 2.20.206.24

Hoeveel sterren geef jij deze blog? Smiling Face with Smiling Eyes on WhatsApp 2.20.206.24

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
(1 stemmen, gemiddeld: 4,00 van de 5)
Laden...
Sharing is caring!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties