Cavalluna 2020

Zondag 8 maart was het weer zover. Eindelijk ging ik weer samen met mijn moeder naar Cavalluna. Een paardenshow met een verhaal. Vorig jaar was de eerste keer dat wij daar heen waren geweest. En we hadden zo genoten dat we besloten om dit als jaarlijks uitje te gaan doen.

Onze reis begon om 11:00 uur. We liepen naar de bus en natuurlijk begon het toen te regenen. Maar gelukkig was het te doen. De busreis ging vrij snel. Op het station was het redelijk druk maar we konden gelukkig zitten in de trein richting Leiden. Onze trein had wat vertraging dus het was even spannend of we de overstap richting Rotterdam wel zouden halen. Moesten nog een stukje lopen ook, maar gelukkig gehaald.

In de trein naar Rotterdam was het nog even spannend. Er waren geen zitplaatsen dus we stonden bij een deur. Ging er een vrouw helemaal uit der plaat tegen een jongen omdat hij niet wilde opstaan voor haar fiets. Was nog bijna vechten ook. ? Ik was blij toen we veilig op Rotterdam centraal waren aangekomen. Daar snel iets te lunchen gehaald en toen verder met de metro naar de Ahoy. Vanaf het Zuidplein is het maar een paar minuten lopen naar de Ahoy. Het was al erg druk binnen bij de verkooppunten. Wij waren ook één van de weinige die onze jassen wilde ophangen. Ik snap nooit zo goed wanneer mensen met hun jassen willen blijven zitten.

Dit jaar zaten wij weer in tribune noord, alleen hadden wij nu voor rij 1 gekozen en ook voor stoel 1 & 2. Super fijne plaatsen vind ik. Er werd duidelijk gemaakt dat de show bijna ging beginnen. Achter ons zaten een paar van die mensen die echt hun mond niet konden houden. Dus vreesde er even voor. Maar gelukkig viel het tijdens de show wel mee.

Het verhaal ging dit keer over een prinses die gekroond zou worden, maar werd verstoten door haar neef. Hij wilde de macht overnemen. Er volgt een reis door verschillende gebieden om haar kracht terug te vinden met vuur, aarde, water en lucht. Om het daarna op te kunnen nemen tegen haar neef. Een prachtig verhaal weer.

Vlak voor de pauze voelde ik ineens wat bij mijn stoel. Dacht even dat mijn telefoon uit elkaar viel tijdens het filmen. Maar bleek dat de persoon achter mij haar popcorn had omgestoten. Tijdens de pauze kwamen er ook allemaal mensen langs gelopen die tegen hun kinderen zeiden “dat moet je dus niet doen”, alsof ik er zo’n rommeltje van had gemaakt. Ach ja, wij konden er wel om lachen. Gelukkig duurde de pauze niet heel lang en ging de show weer verder.

Helaas heb ik er geen foto van, maar er werd tijdens de show ook live gezongen. Dat vond ik erg mooi. Ook waren er leuke grappige stukjes tussen. Dat doen ze elk jaar wel heb ik begrepen. Ook wel goed, wat luchtigs tussendoor.

Vlak voor de pauze was er ook nog iets met mensen in een soort wolven pak. Ik hoorde wel gelach enzo naast me en achter me, maar ik wilde niet kijken. Toen ik het wel deed zat er zo’n persoon echt zowat in mij. Schrok me kapot.

De show was weer heel mooi in elkaar gezet. En natuurlijk hebben mijn moeder en ik besloten om volgend jaar weer te gaan. Zelfde tribune en ook zelfde plekken als dat lukt. Want daar heb je toch het mooiste zicht vind ik zelf.

De terugreis ging gelukkig zonder veel gedoe. Het was wel druk, maar goed te doen. We besloten om toch in Haarlem wat te gaan eten. Dat was shoarma geworden, hadden we beide zo’n trek in. Daarna met de bus verder richting huis. Toen we uitstapte regende het een beetje, dus besloten we te lopen. Maar we waren nog niet aan de overkant of het kwam ineens in een stortbui naar beneden. Gelukkig was er een huis met een overkapping waar we even hebben geschuild. Maar ondanks dat, was het een hele fijne en gezellige dag samen met mijn moeder.

Hoeveel sterren geef jij deze blog? Smiling Face with Smiling Eyes on WhatsApp 2.20.206.24

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
(Nog geen waarderingen)
Laden...
Sharing is caring!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties