Bunkerroute wandelen

Afgelopen woensdag had Sven vrij genomen van het werk om samen iets leuks te gaan doen. Het zou mooi weer worden nog en hij wilde niet vertellen wat wij gingen doen. Laat ik nou niet zo goed tegen verrassingen kunnen. See-No-Evil Monkey on WhatsApp 2.19.352 Gelukkig vertelde hij in de ochtend wel waar we heen gingen, aangezien ik de navigatie aan moest zetten.

Onze koers ging richting IJmuiden, daar heb je nog veel bunkers uit de Tweede wereld oorlog. Het museum was helaas niet open. Jammer maar niet erg. We hebben eerst achter het museum gekeken, daar stond een kanon schiet ding. Ja sorry, ik weet echt niet hoe dat allemaal heet. See-No-Evil Monkey on WhatsApp 2.19.352

Daarna zijn we naar de overkant gelopen, waar de route daadwerkelijk begint. De route is 2.5 km lang en er zijn 14 bunkers te zien.

Het is erg indrukwekkend om die bunkers te zien. Jammer van alle graffiti en troep die mensen er achter laten, maar daar is weinig tegen te doen. We hadden een groepje mensen voor ons die een soort van quiz deden. Soms was dat wel handig omdat zij wisten hoe je een bunker in kon komen. We zijn 1x een andere kant opgelopen omdat we daar mensen hoorden. Toen kwamen we dus aan de andere kant van de route uit. Stukje gewandeld maar toch besloten om weer terug te gaan naar de originele route.

Het werd steeds warmer en dat was soms wel even pittig. Omdat je volop in de zon loopt. Gelukkig hadden we drinken bij ons. Dat scheelt toch een hoop. We hebben ongeveer 2 uur gewandeld en genoeg mooie dingen mogen zien. Ben je er nog nooit geweest? Dan kan ik het je zeker aanraden om er eens te gaan kijken.

Als afsluiting zijn wij naar de haven gereden waar wij kibbeling hebben gehaald. Dat wilde we op een mooi plekje opeten maar dat werd een parkeerplaats. Face with Tears of Joy on WhatsApp 2.19.352 Overal waar we dachten “Daar zien we nog wel iets van het strand” konden we niet stil staan. Ondanks dat heb ik een hele fijne middag gehad.

Hoeveel sterren geef jij deze blog? Smiling Face with Smiling Eyes on WhatsApp 2.20.206.24

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
(Nog geen waarderingen)
Laden...
Sharing is caring!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties