Artis 2020

Vrijdag 18 september zijn Sven en ik een dagje naar de Artis geweest. Zijn moeder had voor kaartjes gespaard via de Dekamarkt en die hebben wij gekregen. Super lief natuurlijk! Beaming Face with Smiling Eyes on WhatsApp 2.19.352

Er moest een tijd gereserveerd worden wanneer je wilt aankomen. Wij hadden gekozen voor 12:00 uur. De reis er naar toe ging best snel en op de parkeerplaats hadden we geluk, er was nog 1 plekje in de schaduw vrij. Ondanks dat het niet heel warm was, scheen de zon wel volop. We liepen op ons gemak naar de ingang toe. Ik had wel een rij verwacht, gezien het pad wat je moest volgen om bij de incheck te komen. Dat viel gelukkig reuze mee, hadden niemand voor ons. Wat ik jammer vond was dat je geen plattegrond kreeg. En via mobiel was dat best lastig te zien. Vooral omdat er geen namen stonden bij de plaatjes.

Je merkte dat het toch wel wat druk was meteen als je binnen komt. Mensen bleven meteen bij het begin hangen. Toch hadden wij er niet zoveel last van. Er was daar meteen een veldje met wat dieren. Wij zijn toen maar links af gegaan. Dan kom je bij het vogelhuis. Sommige waren goed verstopt. Gelukkig toch nog wat vogels gezien.

Als je buiten komt zijn er ook nog vogels te zien. Waaronder een gekke papegaai die het druk had met een fles en een doos van de Ziggo. Rolling on the Floor Laughing on WhatsApp 2.19.352 Dat was wel erg grappig om te zien. Helaas kon ik niet echt een goeie foto maken want ja, er stonden genoeg mensen. We besloten daarom ook maar snel door te lopen.

Naast de vogels zat een apenhuis, helaas is dat op dit moment gesloten voor publiek. Ze waren buiten ook niet te zien. Best jammer, maar ook wel te begrijpen met de situatie van nu.

Welke kant we op moesten, wisten we niet. We besloten maar de rustige kant te pakken en toen kwamen we bij een vijver met in het midden rotsen. Daar zaten ook apen. Of nou ja, ik zag er 1. Toen we omliepen zaten nog meer. Lekker in het zonnetje. Aan de overkant daarvan zitten ook weer apen. Die waren lekker aan het luieren. Het was wel jammer dat ze een beetje ver zaten, en daardoor slecht te zien.

Toen we een stukje verder liepen zagen we pelikanen liggen. Best mooie dieren maar een beetje saai. Grinning Face with Sweat on WhatsApp 2.19.352

We kwamen bij het reptielenhuis uit. Het was daar behoorlijk warm binnen. En er waren een paar van die mensen die totaal geen rekening hielden met andere. Gewoon blijven staan en je voor de voeten lopen. Face with Rolling Eyes on WhatsApp 2.19.352 Dat was wel een beetje irritant soms.

Toch hebben we genoeg reptielen kunnen zien. Sommige waren wat lastig op de foto te zetten door de ramen. Maar gelukkig heb ik er toch een paar leuke foto’s aan over gehouden. Beaming Face with Smiling Eyes on WhatsApp 2.19.352

Eenmaal buiten was het ineens even fris. Maar toch ook lekker in het zonnetje. We keken op de bordjes en zagen dat de leeuwen in de buurt moesten zijn. Dat was echt maar 4 stappen en toen stonden bij hun verblijf.

Het was netjes geregeld met plekken waar je kon staan zodat er afstand gehouden kon worden. Maar ook hier stonden mensen veel te lang. Wij hadden geluk dat er nog 1 plekje vrij was. Even gekeken, de leeuwen lagen te zonnen. Foto gemaakt en weer plaats gemaakt voor andere mensen.

We kwamen uit bij een groot verblijf. In de verte zag ik de olifanten al. Je moest een pad volgen langs het water. Toen zag je als eerste de giraffen en zebra’s. Er er liepen (denk ik) nog een soort herten bij. Er was 1 giraffe die best dichtbij stond. Ik probeerde een foto te maken. Maar natuurlijk liep die toen weg. Grinning Face with Sweat on WhatsApp 2.19.352 Het was erg druk op het midden pad. De olifanten stonden dichtbij het hek. Dat wilde ik ook wel zien, maar helaas was er geen doorstroming. En toen we er eindelijk via de andere kant bij konden komen waren ze natuurlijk alweer verder gelopen. Slightly Frowning Face on WhatsApp 2.19.352

We besloten dan ook om eerst door te lopen en later nog een keertje terug te gaan. In de hoop dat het dan rustiger was en de olifanten weer dichterbij stonden.

Als je helemaal om het verblijf heen loopt kom je bij een soort gebouw waar je in kon. Daar kon je via een raam de zebra’s zien eten. Het was gelukkig niet heel druk maar we moesten wel even wachten tot er plek was. Er liep ook een zebra veulen, zo schattig om te zien. Smiling Face with Hearts on WhatsApp 2.19.352

We wisten totaal niet meer welke kant we op moesten en waar we al geweest waren. Grinning Face with Sweat on WhatsApp 2.19.352 Elke keer als we de borden volgenden kwamen we of ergens uit waar we al geweest waren. Of totaal iets anders dan wat op het bord stond. Denk dat het aan ons lag. See-No-Evil Monkey on WhatsApp 2.19.352 Opzich maakte dat het ook wel weer leuk.

We kwamen uit bij een verblijf met wallaby’s. Ze zagen en zo lief en fluffy uit, dat je ze wel wilde aaien. We zagen mensen in het verblijf lopen, dus wij zoeken hoe we erin konden komen. Dat moest via de andere kant. Natuurlijk moet je afstand van de dieren houden en op het pad blijven. Maar toch vond ik het al erg gaaf om er zo tussen te mogen lopen. Beaming Face with Smiling Eyes on WhatsApp 2.19.352

Daarna kwamen we bij de gorilla’s. Ze waren binnen en lagen precies bij een plek met een klein raam. Ik stond netjes op mijn beurt te wachten om een foto te kunnen maken. Er liep ook een baby gorilla. Er was 1 irritant stel wat maar niet aan de kant ging, andere mensen drongen gewoon voor. Dus ja, ik was er op een gegeven moment klaar mee. Toen iemand mij de ruimte gaf om foto’s te maken had het nog maar weinig nut want de kleine gorilla was ervandoor gegaan.

Toen kwamen we het insectenhuis tegen. Ook best grappig om te zien hoeveel verschillende soorten spinnen er bijvoorbeeld al zijn. Een foto maken was best lastig met die vieze ramen. Volgens mij zijn die al heel lang niet schoon gemaakt. Thinking Face on WhatsApp 2.19.352 Maar ik heb een poging gedaan om toch iets op de foto te krijgen.

Op de vierde foto staat een reuze wandelende tak. We moesten even zoeken maar hadden het uit eindelijk gevonden haha.

Je krijgt toch wel een beetje de kriebels van al die insecten. Rolling on the Floor Laughing on WhatsApp 2.19.352 Gelukkig is het niet groot dus we waren er zo door heen.

Dichtbij waren de zeeleeuwen. Er stonden best veel mensen, het leek erop dat er iets ging gebeuren. Toch zagen we geen verzorgers komen. Je kon de zeeleeuwen van boven zien, maar ook van beneden. Natuurlijk liepen wij weer tegen de uitgang aan. Klein stukje omlopen en daar was gelukkig de ingang om ze ook onder water te kunnen zien.  Helaas was dit voor geen mogelijkheid om op de foto te zetten. Ondanks dat ik al heel vaak zeeleeuwen heb gezien, blijf ik het prachtige dieren vinden.

Van de zeeleeuwen zijn we doorgelopen naar de vlindertuin. Ik vond het reptielenhuis al warm, nou dit was echt tropisch warm. Rolling on the Floor Laughing on WhatsApp 2.19.352 Helaas waren er heel veel dezelfde vlinders. De andere die je zag vlogen zo snel voorbij dat je amper door had dat het een vlinder was. Toch was het wel erg mooi om te zien. Overal lag ook fruit waar de vlinders van konden eten. En als je maar rustig genoeg liep of bleef staan kon je de vlinders goed bewonderen.

We vervolgden onze route. We hadden best trek gekregen en wilde toch nu wel iets gaan eten. Daarvoor moesten we toch nog best een route afleggen. We kwamen zo langs de kleine panda. Wat een schattige diertjes zijn dat toch.

Daarna liepen we langs dieren die Vicuña heten. Deze dieren hebben blijkbaar een hele bijzondere vacht. De wol die er dan af komt met het scheren is dus ook een dure.

Vervolgens kwamen we nog langs de pinguïns. Die waren lekker aan het lopen, slapen en spelen. Erg leuk om te zien.

Nog steeds hadden we niks gegeten. Maar we waren nu op het einde van het park. Daar was het aquarium. Dus besloten we daar ook nog maar eerst naar binnen te gaan omdat we geen zin hadden om weer helemaal terug te lopen later.

Er zijn 3 verdiepingen in het aquarium. En er was ook best veel te zien. Sommige vissen herken je meteen en sommige had ik echt nog nooit van gehoord. Best leuk om te zien. Al heb ik niet zoveel met vissen. Grinning Face with Sweat on WhatsApp 2.19.352

Er waren ook kikkers. Maar de meeste waren of niet te vinden of zo klein dat je ze amper kon zien. Squinting Face with Tongue on WhatsApp 2.19.352

Eindelijk was het tijd om te eten. Het was al 15:00 uur geweest en daardoor gelukkig niet druk meer. Simpel een patatje gedaan bij De Twee Cheetahs. Een best groot restaurant waar je normaal zelf alles kan pakken, behalve nu natuurlijk.

Het restaurant lag in de buurt van de olifanten, zebra’s en giraffes. Ik zag dat de giraffes heel dichtbij het hek stonden. Ik liep er snel heen om ze toch nog van zo dichtbij op de foto te krijgen. En dat is gelukt! Maar jeetje, wat een grote dieren zijn het eigenlijk. Ik voelde me er echt een smurf naast. Rolling on the Floor Laughing on WhatsApp 2.19.352

We liepen daarna nog naar de olifanten toe. Het was nu een stuk rustiger. Helaas stonden de vrouwtjes en het kleintje er niet meer. Ze hadden het terrein voor het mannetje open gemaakt. Ook leuk om te zien natuurlijk. Maar vond het wel jammer dat ik het kleine olifantje niet goed heb kunnen bekijken.

We zijn verder gelopen en kwamen bij een gebouw waar kleine aap soorten maar ook andere kleine dieren zaten. Sommige dieren zaten goed verstopt of gingen zo snel dat je ze niet op de foto kreeg. Het was niet druk hier, waardoor je wat langer kon blijven kijken of je toch nog iets kon zien. In de meeste gevallen kwamen de dieren toch nog wel tevoorschijn.

We waren al eerder langs de stokstaartjes gelopen. Toen zaten ze allemaal binnen. Ik wilde toch nog een poging wagen en toen waren er een paar naar buiten gekomen. Ze zaten lekker op de stenen te kijken naar de bezoekers. Sommige waren aan het graven aan het zand. Ik vind dit erg leuke diertjes om te zien. Je zou ze bijna mee naar huis willen nemen. Face with Tongue on WhatsApp 2.19.352 Vooral 1tje. Toen ik een foto wilde maken keek die zo leuk naar me. Hij/zij ging er gewoon voor zitten. Beaming Face with Smiling Eyes on WhatsApp 2.19.352

Het werd wel tijd om richting de uitgang te gaan. We waren bijna 5 uur aan de wandel geweest in de Artis. Een leuke maar toch ook vermoeiende dag. Je krijgt zoveel indrukken en wilt overal kijken. Maar dat was meer dan de moeite waard en ik heb een hele leuke dag gehad.

Als afsluiter nog 3 random foto’s. Wat die waren er nog niet genoeg te zien. Rolling on the Floor Laughing on WhatsApp 2.19.352

Hoeveel sterren geef jij deze blog? Smiling Face with Smiling Eyes on WhatsApp 2.20.206.24

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
(Nog geen waarderingen)
Laden...
Sharing is caring!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties